Jiu-jitsuclub Tora Glabbeek

tora kanji

Onthaal Nieuws Trainingsprogramma 6de Kyu Trainingsprogramma 5de Kyu Trainingsprogramma 4de Kyu   Reglement

5de Kyu

6de kyu + 12 lesweken

De gele gordel: is de kleur van het goud, dat in de grond rust en duidt op het zware werk dat er nodig zal zijn om te kunnen slagen.

Technieken

!!! Belangrijke waarschuwing !!!

Probeer de technieken op deze website niet uit zonder deskundige en verantwoordelijke begeleiding. Slechts een ervaren en erkend jiu-jitsuka weet of je klaar bent om een greep toe te passen zonder gevaar voor de gezondheid van je partner of jezelf.

1. messteek boven

De messteek opvangen met de linkerhand, zijn pols nemen en met de rechtervoorarm een atemi in de vouw van zijn arm geven. Met de rechterhand je eigen pols nemen, vergen en met de rechterknie in zijn oksel drukken.

2. messteek onder

De messteek opvangen met de linkerhand (lichaam rechts draaien). Zijn arm op zijn rug draaien en de rechterhand in zijn nek leggen. Zijn hoofd naar beneden duwen en met de rechterknie een atemi in het gezicht geven.

3. wurging één hand

Met de linkerhand zijn hand nemen en verdraaien. De partner uit evenwicht brengen en vegen met de rechterhand op zijn kin. Het linkerbeen over zijn hoofd zetten, de partner bijtrekken en op de rug liggen. Met het been op de strot duwen en de arm klemmen op het rechterbeen.

4. wurging twee handen

Met de rechterhand zijn linkerrever nemen en met de linkerhand de rechtermouw aan de elleboog nemen. De linkerknie op de grond plaatsen, stoelstand zijwaarts en de partner uit evenwicht brengen. Met de rechterhand zijn hand nemen, de linkerelleboog op zijn carotis plaatsen en houdgreep toepassen.

5. aanval langs voor (niet ingesloten)

Met de rechtervoorarm een atemi op zijn linkercarotis geven en de tweede heupworp toepassen. De eerste sleutel op zijn arm toepassen, het rechterbeen overzetten en met de linkerknie op de carotis drukken.

6. aanval langs achter om het middel

Je linkerhand op de grond plaatsen en met de rechterhand zijn rechtervoet tussen je benen doortrekken. Met beide handen zijn voet nemen en de partner op zijn buik draaien. Zijn rechtervoet in zijn linkerknieholte plaatsen en zijn linkerbeen dichtvouwen. Met de linkerhand op zijn linkervoet drukken en met de rechetrhand aan de kraag trekken.

7. vuistslag in hoekslag

De vuistslag opvangen met de zijkant van de linkerhand, inkomen en eerste schouderworp toepassen. Het rechterbeen overzetten (met de voet een atemi in de buik geven) en drukken met de linkerknie achter de elleboog (rechterarm onder je oksel).

8. voetstamp

De voetstamp opvangen met gekruiste voorarmen (rechterarm boven). Het been (broek) aan de enkel en in de knieholte vastnemen en ronddraaien. Een pas achteruit doen en de partner uit evenwicht brengen zodat hij op de buik valt. Met de linkerhand het been vasthouden, de rechtervuist in de knieholte slaan, het been op de grond drukken en de klem toepassen.


Bevrijdingstechnieken

1. aanval langs voor (niet ingesloten)

Naar rechts wegdraaien (90 gradenà en met de rechterhand een atemi in de plexus geven.

2. aanval langs voor (niet ingesloten)

Met gestrekte vingers naar zijn strot steken, de vingers plooien, vooruit gaan (de arm over het hoofd), en hem naar de grond trekken. Met de rechterarm zijn benen blokkeren.

3. aanval langs voor (handen in de rug)

Met de rechtervoet, in drie tijden, een atemi geven tussen de benen onder de enkels.

4. vuistslag in hoekslag

De slag opvangen met de linkerhand en meteen zijn mouw vastnemen. Met de rechtervoet een atemi op zijn rechterscheenbeen geven.

5. kraaggreep achter

Met beide handen je revers vastnemen en deze omlaag trekken. Indraaien en blijven trekken zodat zijn hand verdraaid wordt.

6. handgreep

De duim van je rechterhand omhoogdoen, je linkerwijsvinger eromheen zetten en me de kneukel op de rug van zijn hand drukken.

7. haargreep voor

Met beide handen zijn rechterpols nemen en de hand op je hoofd drukken. Doorbuigen in de benen (knielen en hem naar de grond dwingen.

8. mouwgreep voor (biceps)

Met de linkerarm onder zijn arm gaan en zijn arm onder je oksel klemmen. Met de rechterhand je linkerpols nemen, deze onder zijn elleboog zetten en omhoogdrukken.


naar de persoonlijke nota's van Theo Flaming, met dank voor de toestemming

Valid HTML 4.0! Creatie 20 maart 2013